Ga naar de inhoud

Vorig jaar was ik een vriendin van de Here Jezus…

  • door

(verteld door Ana Teresa, hoofdleidster semi-internaat Sabinopolis)
Op een middag zat ik aan mijn bureau de formulieren van nieuwe kinderen in te vullen, toen Carla (9 jaar, 3e klas) naast me kwam staan en me vroeg of ik met haar kon praten. Ik had het druk, en zei, terwijl ik verder ging met schrijven: “Zeg het maar, Carla, ik luister.” Ze vertelde: “Tante Teresa, vorig jaar was ik een vriendin van de Heer Jezus, en dat was heel fijn, maar dit jaar wil ik graag dat de Heer Jezus mijn Verlosser wordt. Kunt u met mij bidden?”
M’n ogen schoten vol tranen. Hier wilde ik m’n werk wel voor neerleggen!
“Natuurlijk, Carla!” Ik nam haar mee naar een lokaal waar we rustig konden praten en ik zag dat ze heel serieus was. Ik bad met haar en vroeg samen met haar de Heer Jezus in haar leven te komen als Verlosser. We omhelsden elkaar en lachten samen van blijdschap!
Het is voor mij een geweldige vreugde om de kinderen van de Heer Jezus te vertellen en te zien hoe ze reageren, de Heer aannemen, en veranderen! Carla komt uit een ongelovig gezin, haar moeder werkt sinds enkele maanden op de afdeling van de peuters, maar heeft nog geen beslissing voor de Heer genomen. De vader van Carla is alcoholist, en als hij dronken is maakt hij ruzie thuis. Carla’s broertje van 2 jaar is ook in het semi-internaat, en is pas geopereerd aan z’n oortjes om z’n trommelvliezen te herstellen. Volgens de moeder is hij nu volledig gezond. Ze zei Gods zorg te hebben gezien voor haar gezin.
Zo is de Heilige Geest bezig in dit gezin en ik geloof dat Carla een kanaal kan zijn waardoor God wil werken, zodat ieder gezinslid de Heer Jezus gaat leren kennen. En dat is mijn doel met het werk dat ik doe; gezinnen tot Jezus te zien komen.

Carla met de leidster Ana Teresa.