Ga naar de inhoud

Van puinhoop naar vrede

  • door

Nog niet zo lang geleden was er weer een doopdienst waarbij elf mensen getuigenis aflegden van hun geloof. Rosilene (44), een van de dopelingen, vertelt:

“Voordat ik Christus kende was mijn leven totaal ontwricht. Ondanks dat God ons gezegend heeft met 4 kinderen en een kleinzoon was er in ons huis alleen maar onenigheid. Iedereen maakte ruzie met iedereen: mijn man en ik, mijn kinderen en ik, mijn kinderen met mijn man, mijn kinderen onderling. Er heerste zo’n onrust in ons huis!

Ik besefte dat het zo niet door kon gaan. Ik verlangde zo naar vrede. Op een dag besloot ik toch eens naar de kerk te gaan van het zendingswerk waar 3 van onze kinderen zo geweldig zijn geholpen in het Kindercentrum en daarna in het Jeugdcentrum en het Wijkcentrum.

Vanaf het eerste moment voelde ik me er helemaal thuis. Ik ervoer zo’n blijdschap. Ik besefte: ik heb de Here Jezus nodig in mijn leven. Ik gaf me over aan Hem.

Nu kan ik getuigen dat God van mijn kapotte leven iets geweldig moois heeft gemaakt.

Hoewel mijn man niet naar mijn doop wilde komen, verbiedt hij mij niet om naar de kerk te gaan. Integendeel: altijd als het tijd is om naar de kerk te gaan, herinnert hij me eraan om niet te laat te komen. Verder vertelt hij aan iedereen die het wil horen hoe enorm ik ben veranderd. Ook hijzelf is aan het veranderen: voorheen dronk hij veel, maar dat wordt steeds minder. Ik ben ervan overtuigd dat God ook in hem aan het werk is.

Ik ben God zo dankbaar voor mijn nieuwe leven, en de hoop en vrede die Hij mij heeft gegeven!”