Ga naar de inhoud

Thiago en Annemarie in Brazilië

  • door
Annemarie in het kindercentrum

Onlangs waren Thiago (22), student Media en Vormgeving, en Annemarie (20), die Public Health studeert, in Sabinópolis om mee te helpen binnen een aantal hulpprojecten van de BEM.
Hun vader is in Brazilië opgegroeid en beiden hadden al jaren de droom om zich een keer nuttig te kunnen maken in dit land vol tegenstellingen. Ze vonden het geweldig om een beetje van de cultuur te kunnen “proeven”, maar ook de nog steeds bestaande verschillen tussen rijk en arm viel hun op.
Thiago vertelt: “Ik ben bezig geweest met het repareren van computers, het  maken en editen van een video, ik heb computerles gegeven en heb leuke dingen met de kinderen gedaan, zoals natuurlijk voetbal.Ook ben ik gek op de eetcultuur en het rustige leefgemak van de mensen.
Ik heb in Sabinópolis geweldige ervaringen opgedaan. Ik heb hier als persoon veel mogen leren en had het voor geen goud willen missen. Ik hoop in de toekomst beslist nog eens terug te komen”.
Annemarie: “Bij BEM heb ik vooral les gegeven aan tieners en jong volwassenen en heb ik praatgroepen geleid over seksuele gezondheid. Waar ik erg tegenaan liep waren de veelvuldige gevallen van seksueel misbruik. Veel jonge meiden worden misbruikt en raken op jonge leeftijd zwanger. Ook is er veel alcoholmisbruik.
Verder heb ik les gegeven over levenstijl-gerelateerde gezondheidsproblemen zoals overgewicht, hoge cholesterol en -bloeddruk, etc. Tussendoor heb ik geknutseld met de kinderen van de Kindercentra en kookles gegeven aan tieners.
Ik vond Sabinópolis prachtig en het werk van BEM nog mooier. Ik ben enorm onder de indruk van wat BEM heeft kunnen realiseren. De enorme gastvrijheid van de Brazilianen maakte dat ik me welkom voelde. Ik heb enorm genoten van mijn verblijf en vooral van het werk!”

Thiago aan het werk