Ga naar de inhoud

Ronald’s column

  • door

“…oh, ik snap het al! Ik gooi gewoon een aantal schroeven in de blender en moet dan zeker op het knopje drukken om hem aan te zetten!” 

Afgelopen zondag waren we in Paulistas om een lofprijzingsavond te leiden. We zaten met 37 graden onder een golfplaten dak dat me deed denken aan die film: “Bridge over the river Kwai”, waar een geallieerde officier dagenlang op die manier gestraft werd… Het zweet liep met straaltjes van me af en ik kon wanhopig vaststellen dat de mens inderdaad voor 70% uit water bestaat…

Elma had onze blender meegenomen om als voorbeeld te gebruiken en uit te leggen dat je bij een nieuw apparaat altijd eerst de handleiding moet lezen, anders gaat het helemaal fout. Net zoals de bijbel ons veel richtlijnen geeft voor een gezond en gelukkig leven. De gemeenteleden deden enthousiast mee en riepen: “Nee! Je doet het helemaal verkeerd! Zo gaat hij kapot!” Voor deze eenvoudige mensen moet je de dingen aanschouwelijke maken, en dat lukte mijn wijze vrouw uitermate goed…

Toen ik de volgende morgen ruw uit mijn slaap werd gewekt en naar de keuken rende, vlogen mijn ogen heen en weer tussen de paniekerige blik in Elma´s ogen en de vloer waar ons complete ontbijt in de vorm van een voedzame shake uitgestald lag. De muren, kastjes, het aanrecht, alles zat eronder! “Hoe heb je dat nu voor elkaar gekregen?” vroeg ik, waarop ze antwoordde: 

“Ik geloof dat ik de bodem niet helemaal goed vast heb gedraaid…”