Ga naar de inhoud

Nico – 70 jaar

  • door
Nico en Trijnie

Op 29 januari werd Nico van Eijk 70 jaar. Gelegenheid bij uitstek om hem een paar persoonlijke vragen te stellen.

Wat typeert jou?
Ik ben iemand die van grote lijnen houd en van uitdagingen. Ik weet wat ik wil, ik ben trouw aan mensen, ben erg verliefd op mijn vrouw en ik heb een grote God.

Welke bekende christenen inspireren je?
Het zijn niet zozeer de bekende christenen die mij inspireren  in de eerste plaats, het zijn vooral de eenvoudige  niet opvallende broeders en zusters die mij inspireren.

Wie is Jezus voor jou?
Het klinkt heel vroom maar Hij is mijn leven. Ik zou niet weten waar ik voor zou willen leven dan alleen voor Hem, ondanks moeilijkheden die soms de consequenties daarvan zijn.

Rol van gebed in jou leven?
Gebed vindt ik een van de moeilijkste dingen, maar  het is een essentieel  element in ons leven; ons contact met de Vader. Ik hou er niet van vragenlijsten naar God te sturen. Ik bid graag  in de trant van het gebed dat de Here Jezus ons leerde, het “Onze Vader” “ … Uw Koninkrijk kome en Uw wil geschiede in de hemel, zo ook op de aarde.”

Waarin wil je graag veranderen?
Ik wil graag meer in de intimiteit van God leven, leven als een kind (niet kinderlijk)  en ook nog leren dat ik één dag tegelijk  mag leven, en me geen zorgen hoef te maken over de toekomst .

Welke gebeurtenis heeft diepe indruk op je gemaakt?
Het wonder van het wedergeboren worden.  De genade van God en Zijn geweldige trouw  aan mij te ervaren.

Wat is nodig om een man Gods te zijn?
Eenvoudig  te wandelen met  onze God. Geen grote dingen te zoeken, maar dat te doen wat Hij je laat zien. Ik denk dat het belangrijk is gehoorzaam te zijn, niet weerspannig. En de nederigheid hebben zonden toe te geven en vergeving te vragen.

Welk figuur uit de bijbel spreekt jou het meest aan?
In het Oude Testament David,  en in het Nieuwe Testament Paulus.

Hoe kijk je aan tegen de dood?
Ik zie de dood  als de laatste vijand, die overwonnen gaat worden. Voor mij is de dood  nog steeds een  vijand.  Maar ik denk graag, net als Abraham, aan de toekomstige stad, die niet gebouwd is met mensenhanden, en daar zie ik naar uit.

Wat zou je tot de jongeren van deze tijd willen zeggen?
Als ik alles over zou mogen doen,  zou ik weer kiezen om voor Hem te leven en te werken, dat is het enige wat waarde heeft en wat  blijft bestaan. Dit is mijn conclusie .

Speciale bijbeltekst?
Opb 3:11 “ Ik kom spoedig. Houd vast aan wat u hebt, dan zal niemand u de lauwerkrans kunnen afnemen”.