Ga naar de inhoud

Meire vond Jezus in het Jeugdvormingscentrum

  • door
Meire da Silva Santos

‘Ik ben Meire da Silva Santos, 15 jaar en ik zit in de eerste klas van de middelbare school. We zijn met drie kinderen thuis en we hebben een hechte familie. Vanaf mijn 13e kom ik in het Jeugdvormingscentrum, sindsdien is het Jeugdvormingscentrum mijn tweede thuis geworden. Hier heb ik begripvolle leiders ontmoet, die niet alleen mijn schoolprestaties belangrijk vinden, maar die ook interesse hebben in mijn problemen en die meedenken in de beslissingen. Hier heb ik ook de God ontdekt die mijn ogen heeft geopend. Ik kom uit een religieus gezin, maar toch gaf mij dat geen voldoening en kende ik Jezus niet.

In april 2008 heb ik mijn leven aan Jezus gegeven en vanaf dat moment heeft Hij op meerdere terreinen in mijn leven gewerkt. Eén daarvan was mijn verlegenheid, die me verlamde en waardoor ik probeerde mensen te mijden. Maar vanaf het moment dat ik begreep dat ik waardevol ben en dat God me talenten en gaven heeft gegeven, kreeg ik meer moed. Ik ben nu bij een dansgroep die ‘Zout en Licht’ heet, en ik heb me aangesloten bij de dramagroep van de gemeente. Ik sta open voor nieuwe vriendschappen en ik ga naar de jeugd en naar de wijkgroep. Op 29 maart 2008 ben ik gedoopt, en ik streef ernaar de Heer Jezus beter te leren kennen. Ik heb ontdekt dat ik goed met kinderen om kan gaan, en ik help nu met het kinderwerk. Het Jeugdvormingscentrum is enorm belangrijk voor mij. Hier kan ik me ontwikkelen en ik volg meerdere lessen in bijvoorbeeld sport, persoonlijke ontwikkeling en handenarbeid. Ik ben erg dankbaar dat ik hier mag zijn, maar nog het meeste, dat ik mensen ontmoet heb die me tot Jezus geleid hebben.’

Meire da Silva Santos