Ga naar de inhoud

Jose Carlos, een voormalig drugsgebruiker en handelaar

  • door

vertelt zijn verhaal in de gemeente in Belo Horizonte:
“Ik begon drugs te gebruiken toen ik 13 jaar oud was, en algauw was ik verslaafd. Mijn moeder huilde iedere dag om mij. Ik heb het gevoel dat ik m’n hele jeugd nauwelijks geleefd heb. Ik huilde vaak stiekem in bed en smeekte God om me te verlossen, hoewel ik Hem niet kende.” Maar als ik dan weer opstond, moest ik weer gebruiken, het was sterker dan ik. Ik trouwde toen ik 17 jaar was, en kreeg twee kinderen. Ik heb ze niet geboren zien worden, en niet zien opgroeien.
Ik was bezeten van de drugs, was niet alleen een gebruiker, maar ik handelde ook. Ik was al een keer in een ontwenningscentrum opgenomen geweest, maar dat had niets uitgewerkt. Op een dag zei m’n zus die in Belo Horizonte woonde: ‘Ik heb een ontwenningscentrum voor je gevonden in Belo Horizonte, daar kun je naar toe. Dit is je laatste kans!’ Ik zei: ‘Ik kom!’ Toen ik daar aankwam, ontdekte ik dat het een evangelische kliniek was. Ik hoorde er voor het eerst over Jezus. Hoewel mijn familie in naam Rooms Katholiek was, had ik nog nooit gehoord dat Jezus mij liefhad en me wilde redden van mijn zonden.
Bij de kliniek was een berg, en iedere donderdagavond klommen we allemaal de berg op om te bidden. Ik bad niet hardop; ik schaamde me. Maar ik ging in m’n eentje iedere avond die berg op, die zeven maanden lang, en daar bad ik dan een paar uur. Dan smeekte ik tot God om me te bevrijden. En God antwoordde me! Ik voelde dat Hij mijn opgeheven handen in Zijn handen nam, en zei Ik help je, je komt er af! Ik heb toen God ervaren! Na 7 maanden was ik vrij van de drugs, en bekeerd. Ik kon terug naar huis, en er brak een nieuw leven voor mij, en voor mijn gezin, aan. Ik heb me in Sabinopolis bij de gemeente aangesloten, en ook heb ik werk gekregen bij de zending.
Ik ben zo verschrikkelijk gelukkig en dankbaar! Mijn vrouw en kinderen gaan met me mee naar de kerk, en zijn ook bekeerd. Pas ben ik gedoopt, samen met mijn oudste zoon van 16 jaar. En mijn vrouw en ik kregen nog een cadeautje van de Heer: een lief dochtertje, dat ik geboren heb zien worden, en dat ik zie opgroeien. Ze is nu een half jaar oud. Wat geniet ik van haar!