Ga naar de inhoud

Hier doen we het allemaal voor!

  • door

Ik dank God dat hij personen als jullie op mijn weg heeft gebracht. Mijn naam is Juarez Ferreira de Moura, ik ben vierentwintig jaar oud. Ik denk met veel dankbaarheid aan de jullie projecten die me geweldig geholpen hebben. Ik herinner me dat ik zes jaar was en in het semi-internaat van Euxenita kwam. Vanaf de eerste dag dat ik er kwam vond ik het er fantastisch. Mijn moeder dacht dat ik niet zou willen blijven, maar ik vond het er fijn! De jaren gingen voorbij, en toen ik elf jaar was moest ik afscheid nemen van de plaats waar ik het zo naar m’n zin had gehad. Ik heb heel erg gehuild, toen ik me realiseerde dat ik niet meer naar het semi-internaat mocht. Wat me getroost heeft is het wijkcentrum, daar ben ik toen naar toe gegaan. Daar heb ik Sebastião Felipe de Miranda leren kennen (voorganger van de gemeente aldaar). Hij werd een geweldige steun voor mij. Ik bleef daar twee jaar en toen ging ik naar de tienergroep van de gemeente, waar ik de Heer Jezus heb leren kennen. Mijn doel in het leven is de Heer Jezus dienen. Ik heb geweldig goede herinneringen aan de kampen en activiteiten die we gehad hebben. De jeugdsamenkomsten, waren gelukkige momenten voor mij. Ik vond het helemaal niet fijn als er op zaterdag eens geen jeugd was. Toen ik negentien werd, ben ik naar São Paulo verhuisd. Het is niet gemakkelijk om in de grootste stad van Brazilië te wonen; er zijn veel verleidingen en moeilijkheden, maar ik weet dat God me zal bijstaan, zoals hij ook al vaak gedaan heeft in m’n jeugd.
Ik ben jullie eeuwig dankbaar, vooral Nico en Trijnie van Eijk voor hun toewijding aan het werk van de Heer. Mijn droom is bij jullie te mogen werken om ook kinderen te helpen, zoals ik zelf eens geholpen ben. Een hartelijke groet aan ieder die werkt in het semi-internaat van Euxenita, en in het wijkcentrum in de gemeente. Ze hebben allemaal meegewerkt om mijn leven ten goede te veranderen.

Juarez Ferreira de Moura