Ga naar de inhoud

Het Carmésia-kamp

  • door

“maar waar de zonde overvloedig was, werd de genade des te overvloediger” Romeinen 5:20B
Hallo, mijn naam is Brandon Carvalho. Ik ben 24 jaar oud en verloofd met Nádia. Ik volg een administratieve opleiding en ik ben christen.
Ik was niet altijd een man die voor Gods Koninkrijk werkte. Van 2015 tot 2018 zat ik op de middelbare school en hield ik erg van feesten. We organiseerden grote evenementen voor jongeren en verdienden hier geld mee. Maar in 2018 begon de Heer in mijn hart te werken. In mei sprak de Heer via mijn tante. Zij citeerde Romeinen 5:20 en vertelde me dat als ik op zoek was naar intense ervaringen ik me beter bezig kon houden met werkzaamheden voor God in plaats van de wereld te dienen. Ik realiseerde me ineens hoe druk ik was met zinloze en vergankelijke zaken en ik besloot om doelgericht aan het werk te gaan in Zijn Koninkrijk. Vanaf dat moment heb ik me ingezet om jongeren en tieners te bereiken met het woord van God, zodat ze vervuld worden van Zijn heiligheid.

Dit jaar had ik het voorrecht om deel te nemen aan twee christelijke leiderschapstrainingen. Op beide congressen had ik buitengewone ervaringen door de Heilige Geest. Omdat het mijn doel is om jongeren dichtbij God te brengen, wilde ik mijn ervaringen graag delen. Samen met Teresa, een van de leidsters in het zendingswerk, kwam het verlangen om een jeugdkamp te gaan houden in de stad Carmésia. Met dit idee heb ik Pastor Wilson en Pastor Oscar gebeld, die het een goed plan vonden. Terwijl we het kamp voorbereidden, kwam voortdurend het vers uit Romeinen 5:20 in mijn gedachten.
Toen het eindelijk zover was, waren er 77 jongeren en tieners uit 5 verschillende steden, bijeen voor één doel. Mijn hart vulde zich met vreugde toen ik de vervulling van Gods woord in mijn leven zag. Zoveel jongeren die Gods naam verheerlijkten. De Heer gaf mij een nieuw doel. Op de zaterdag van het kamp mochten we een nieuw project aankondigen: “Young Tour”, speciale diensten voor jongeren en tieners om hen uit te nodigen en aan te moedigen aan de slag te gaan met de dingen van het koninkrijk van God. We sloten het weekend af met verschillende jongeren die zich bekeerden en hun hart aan God gaven. We zagen hoe God harten aanraakte en merkbaar aanwezig was. Die ervaring was echt fantastisch!
Ik hoop dat mijn getuigenis een ieder van jullie opbouwt, en tegelijkertijd dat jullie je ook uitgedaagd voelen om je maximaal in te zetten voor het koninkrijk van God.

Abraços…

Brandon Carvalho