Ga naar de inhoud

Groetjes uit het kindercentrum

  • door
Paola

Olá, ik ben Paola. Ik ben 7 jaar en heb het reuze naar mijn zin in het kindercentrum! Ik ben altijd blij als ik daar ben. Thuis ben ik niet zo vrolijk. Mama loopt altijd tegen ons te schelden, maar dat zal wel komen omdat ze bijna altijd een kindje in de buik heeft. Ze heeft er al 8 gekregen en ik vraag me wel eens af wanneer dat ophoudt, want we zijn heel arm en hebben altijd honger. De leidsters van het kindercentrum geven haar wel eens goede raad, maar dan hoor ik haar mopperen: “Zijn ze gek! Daar begin ik niet aan, aan mijn lijf geen polonaise!”. Ons huisje ziet er lelijk uit, eigenlijk heeft het alleen 4 kale muren en een dak. De vloer is van modder en alleen papa en mama en de baby hebben een bed. Ik vind het nooit leuk als mijn vader thuiskomt. Hij heeft geen werk, en hangt meestal bij een bar rond met een glas in z’n hand. Als hij daar vandaan komt, loopt hij vreemd, praat gek en is altijd heel boos. Dan schreeuwt hij tegen mijn moeder, wil ons slaan en nog niet zo lang geleden verzon hij gekke spelletjes met mij en mijn zusjes. Maar dat doet hij gelukkig niet meer sinds ik hem hoorde zeggen dat een van z’n vrienden in de gevangenis zit; ik weet ook niet waarom.

Wat ben ik blij dat ik elke dag naar het kindercentrum mag! Daar voel ik me veilig, krijg lekker eten, knuffel veel met de leidsters en speel met de andere kinderen. Het leukst vind ik de poppenhoek en de trampoline. Ik heb veel vriendinnetjes op het kindercentrum en ik vind de leidsters heel lief!