Ga naar de inhoud

God verandert een homoseksueel

  • door

Miguel vertelt: Ik was homoseksueel en kleedde me en gedroeg me als een vrouw. Ik leefde als prostituee. Diep van binnen was ik helemaal niet gelukkig. Thuis had ik altijd ruzie met mijn ouders omdat ze het niet eens waren met mijn manier van leven. Ze hadden gelijk, dat zie ik nu. Ik probeerde blijdschap te vinden in de dingen die de “wereld” me bood, zonder me te realiseren hoe slecht dat eigenlijk voor mij was. Op een dag besloot ik mijn zus, die in Rio de Janeiro woont, te bezoeken. Ze is christen. Ik had veel gesprekken met haar. Ik vroeg haar hoe haar leven was voor ze christen werd, en wat er anders was geworden. Ze vertelde me van de grote verandering in haar leven, nadat ze Jezus leerde kennen. Ze nodigde me uit om mee te gaan naar haar gemeente. Dat deed ik. Algauw werd ik me ervan bewust dat God mij liefhad. Ik bleef samen met mijn zus naar de gemeente gaan, en op een zeker moment besloot ik mijn leven aan de Heer te geven, en Hem te aanvaarden als de Enige God. Nu ben ik weer in mijn geboortedorp Paulistas, waar ik lid ben geworden van de zendingsgemeente. Ik heb me laten dopen en mijn leven is veranderd als water in wijn. Ik ben geen homo meer. Ik draag geen vrouwenkleding meer. Mijn stem is veranderd en mijn houding en manier van bewegen eveneens. Ook heb ik mijn haar kort laten knippen. God zij dank dat ik nu een man ben die de keuze heeft gemaakt om met Jezus te leven. Ik heb mijn zelfrespect terug. Ik heb blijdschap. Mijn familie heeft respect voor mij door mijn keuze om als christen te leven. Ik hoef me niet meer te schamen. Jezus heeft mijn leven veranderd. Ik ben enorm gezegend met een vriendin die ook christen is, en als het Gods wil is, willen we met elkaar trouwen en kinderen krijgen. God is groot!
Miguel Alves Moreira Sobrinho

Foto: Miguel Alves Moreira