Ga naar de inhoud

Gered van de leegte

  • door

Ik kende U alleen van horen zeggen. Maar nu heb ik U zelf gezien.
Job 42:5 – Basisbijbel

Mijn naam is Alair Menezes da Silva Filho en ik ben 31 jaar oud. Ik ben getrouwd met Viviane Menezes da Silva Gomes. Zij is 40 jaar. We wonen in Euxenita, vlakbij Sabinópolis en we hebben geen kinderen.
Lange tijd beweerden we dat we Jezus in ons hart hadden, maar dat was een lauwe, compromisloze bewering. In onze omgeving is het gebruikelijk dat mensen zeggen dat ze van Jezus houden, maar vaak blijkt dat nergens uit. Ze volgen Zijn geboden niet op, gehoorzamen niet en nemen geen tijd om de Bijbel te lezen en te bidden. We verwachten vaak dat het simpele feit dat we geen zichtbare zonden begaan, zoals dronkenschap, drugsgebruik of prostitutie, genoeg is om christen te zijn. Lange tijd was dat ook onze moraal.

We hadden heel goed door dat we iets misten om onze leegte op te vullen en ons huwelijk te verbeteren. We waren niet gewend om ergens echt voor te gaan. Door de genade van de Heer hebben we nooit iets gemist, maar toch voelden we ons niet compleet. Aan de buitenkant zag alles er goed uit. We stonden goed aangeschreven in onze omgeving en waren succesvol, maar we misten toch iets.
Na verloop van tijd groeide dit ongemak en overschaduwde het alles. Ik voelde me op de bodem van de put: moedeloos, depressief en zonder levenslust. Er ontbrak iets fundamenteels in ons leven.

Op een gegeven moment was ik zo moe, wanhopig, rusteloos en gekweld, dat ik mij alleen nog maar op mijn knieën kon laten zakken om mijn leven aan Jezus te geven. Ik zag geen andere uitweg meer. Woorden uit mijn kindertijd, toen ik als tiener naar het jeugdcentrum van de zending in Euxenita ging, kwamen in mijn gedachten en ik voelde een rust zoals ik die nog nooit eerder had ervaren.
Ook mijn vrouw gaf zich over aan deze wonderbaarlijke liefde en vanaf dat moment hadden we een intiemere relatie met God en met elkaar. Er is geen leegte of wanhoop meer. We worden niet meer gekweld door de zinloosheid van dingen. We zijn veranderd en opnieuw gevormd door Jezus.

We zijn nu actieve leden van de kerk in Euxenita. We hebben deelgenomen aan gebedsgroepen, discipelschapstrainingen en aanbiddingsgroepen. Pastor José Matias heeft ons begeleid en geholpen om de eerste stappen in het geloof te zetten. Hij heeft van ons discipelen gemaakt en ons geleerd om standvastig te blijven op de weg van de Heer.
Het zaad dat al in onze kinderjaren in ons leven werd gezaaid, is nu gaan ontkiemen. En het is ons doel om het te laten groeien en bloeien, zodat het vrucht gaat dragen tot eer en glorie van de Heer.