Ga naar de inhoud

Gered om te redden

  • door

Mijn naam is Emili Rodrigues Rocha en ik kwam tot geloof door een evangelisatieproject van Nico en Trijnie van Eijk in Sabinópolis, de plaats waar ik ben geboren en getogen, in het binnenland van Minas Gerais.

Van mijn 7e tot mijn 13e volgde ik het onderwijs en bezocht ik het jeugdcentrum van de zending.
Ook maakte ik deel uit van een dans- en theatergroep genaamd Shalom Adonai. Ik heb jarenlang met grote vreugde de Heer gediend.

In mijn puberteit raakte ik op een zijspoor en verliet ik de kerk. Naarmate ik ouder werd, werd ik steeds depressiever. Op een gegeven moment werd ik overmand door zo’n droefheid, dat ik zelfmoord wilde plegen. Dankzij Gods genade lukte dit niet. Maar dit bracht me niet tot bezinning. Ik heb me daarna jarenlang overgegeven aan feestjes, alcohol, drugs en gewelddadige relaties, tot ik op een gegeven moment alles kwijt raakte. Ik moest verhuizen naar Belo Horizonte, om als dienstmeisje in mijn levensonderhoud te voorzien.
Al na een paar weken in Belo Horizonte werd ik verteerd door heimwee naar mijn familie. Ik besloot een kerk te bezoeken, en daar voelde ik dat dit de plek was waar ik nooit van weg had moeten gaan.

Net als de verloren zoon was ik vies, moe en hongerig. Maar net als hij werd ik met open armen ontvangen door mijn Vader. Die dag deed ik een belofte aan God. Ik zei tegen Hem: “Zoals ik mezelf volledig aan de wereld heb gegeven, zal ik mezelf nu volledig aan de Heer geven.”
Sinds die tijd wil ik alleen maar meer over God leren en verlang ik er naar om dit ook door te geven aan anderen. Eind 2022 ga ik anderhalf jaar naar Azië om het evangelie te delen met mensen die nog nooit over Jezus hebben gehoord.

Ik mocht hier in februari al 15 dagen naar toe en ik voelde de duisternis op die plek.
Ik wil mijn Heer bekend maken waar ik ook ga. Zelf werd ik door het evangelie bereikt dankzij de gehoorzaamheid van een echtpaar dat alles achter zich liet, afstand deed van hun cultuur en naar een kleine stad in het binnenland van Minas Gerais ging om het evangelie te brengen. En ik, de vrucht van hun gehoorzaamheid, wil nu zelf vrucht gaan dragen door het goede nieuws te brengen aan de verlorenen. Bidt u mee dat Azië op dezelfde manier mag veranderen als Sabinópolis indertijd deed?