Ga naar de inhoud

Eens verslaafde, nu werker voor God

  • door

Mijn naam is Jersandro Onofre de Moura, ik ben beheerder van het conferentiecentrum. Ik heb een rijk leven; de HEER heeft mij gekozen om Hem te dienen, en ik geef het beste voor Hem.
De verandering in mijn leven begon toen ik op een dag werd uitgenodigd door een vriend om naar de kerk te gaan. Ik woonde in die tijd in Belo Horizonte. Ik gebruikte alcohol en drugs en had wisselende seksuele contacten. Ik was heel trots op mij zelf, maar had dorst naar de Heer. De Heilige Geest begon tot mij te spreken. Mijn vriend nam me vaker mee naar de kerk en ik nam Jezus aan als mijn HEER en Redder. Daarna ben ik verhuisd naar mijn geboorteplaats Senhora do Porto, waar ik de gemeente bezocht en ben gaan leven zoals de Heer van mij verwachtte.
Het was moeilijk voor mij om van de HEER te getuigen. Ik wist de juiste woorden niet. Toen ben ik ervoor gaan bidden. Ik vond dat de mensen met wie ik contact had, van Jezus moesten horen. God heeft me toen geholpen om van Hem te getuigen. Zo was de eerste die door mijn getuigenis tot bekering kwam, mijn eigen moeder. De tweede was mijn neef. Ik vertelde aan hen over de veranderingen die God in mijn leven bracht. Ook mijn verloofde Elizabete kwam tot geloof. Daarna kwam een vrouw met mij praten en vertelde dat ze Jezus nodig had. Ze kwam ook tot bekering. In mijn oude leven had ik een vriend, Odair Jose. We hebben samen drugs en alcohol gebruikt en meer slechte dingen gedaan. Ik was erg met hem begaan en wilde dat hij ook gered zou worden. We zijn samen over God gaan praten, over de Bijbel en Jezus’ liefde voor de mensen. Ik merkte dat het hem raakte. Na een tijd nam hij ook Jezus aan. Nu gaat hij ook naar de kerk in Senhora do Porto en hij groeit in de HEER. Wel heeft hij het heel moeilijk, omdat bij hem thuis meerdere verslaafden zijn.
Ik merk dat God me wil gebruiken. Ik ben het niet waard, maar stel me open voor Hem, zodat Zijn wil tot uitwerking komt in mijn leven. In november hoop ik te trouwen met mijn verloofde Elizabete. Zij werkt ook in het zendingswerk als groepsleidster in het semi-internaat in Senhora do Porto. Voor alles ben ik God heel dankbaar.

Jersandro