Ga naar de inhoud

Een kind financieel adopteren, is dat de moeite waard?

  • door
Dit is het verhaal van Débora:

Ik heet Débora en ben 15 jaar. Met een dankbaar hart wil ik jullie mijn levensverhaal vertellen. Mijn familie is erg arm. Ik kwam in het kinderdagverblijf van de zending toen ik twee jaar was. Mijn moeder moest werken omdat mijn vader zo weinig verdiende dat ze mijn twee broers en mij niet konden onderhouden.
Bij de zending heb ik alle steun gekregen die ik nodig had. Toen ik 7 jaar was werd ik geopereerd aan m’n linkervoet. Ik mocht enkele maanden niet lopen. Mijn moeder kreeg geen vrij van haar werk om voor mij te zorgen, daarom mocht ik overdag in het kinderdagverblijf blijven komen. Ik mocht in het kantoor van de hoofdleidster zitten. Daar kon ik spelen en tekenen. Alle leidsters zorgden heel goed voor mij. Aan het einde van de middag kwam mijn moeder dan van haar werk en nam me weer mee naar huis. Toen ik beter was, kon ik weer normaal met de andere kinderen optrekken. Het zendingswerk heeft een basis in mijn leven gelegd.
Toegewijde leiders en leidsters hebben me alles geleerd wat ik moest weten om goed en kwaad te kunnen onderscheiden. Als ik naar leeftijdsgenoten kijk, realiseer ik me vaak dat het zendingswerk niet alleen voor mij heeft gezorgd, maar mij ook heeft voorbereid op het leven en op de toekomst. In plaats van op straat rondhangen en verkeerde dingen doen, was ik ‘thuis’ in het dagverblijf, en later in de jeugdopvang, waar ik over God en over Zijn Woord leerde. Ik heb de Heer Jezus leren kennen, en 29 maart ben ik gedoopt. Ik wil God dienen.
In het Jeugdvormingscentrum leren we bijbelse principes en groeien we in ons geloof. Ik ben hier erg gelukkig, vooral omdat ik leef voor de Heer. Ik ben niet de enige tiener die een nieuw leven gekregen heeft in de projecten van de zending. Het feit dat ik gelukkig ben heb ik te danken aan het zendingswerk van de BEM, waar ik zoveel geleerd heb. Ik dank God voor de zending en de werkers, die ik beschouw als mijn familie.


Briefjes van sponsorkinderen
Gabriela
Lieve pleegouders,

Bedankt voor uw brief en voor uw gebeden. God heeft die gehoord, en ik heb al mijn beslissing voor de Heer genomen. Mijn leven is veranderd, ik probeer ieder moment van mijn leven de Heer te dienen. Ik was een van de tieners die gedoopt werden op 29 maart. Ik bid ook voor jullie. Bedankt voor jullie schoolmateriaal, ik had het nodig, en ben er erg blij mee.
God zegene U.

Liefs van Gabriela (14)- Jeugdvormingscentrum

Venicius
Lieve pleegouders,

Hartelijk dank voor jullie brief en het cadeautje dat jullie me hebben gestuurd. Ik was heel blij met de raad die u me gaf, u hoeft niet bezorgd te zijn over mij. Ik probeer me goed te gedragen. Ik denk aan m’n toekomst, en ik heb de Heer Jezus als Heer van mijn leven. Ik ben nu ook gedoopt en dat was voor mij een bevestiging van mijn band met Christus. Ik probeer hem zo goed mogelijk te dienen.
Hartelijk dank.

Vinicius (14)-Jeugdvormingscentrum


Gabriela en Vinicius zijn de sponsorkinderen van Nico en Trijnie


In Sabinópolis werden in 2008 2 meisjes tussen 10-12 jaar zwanger. In de leeftijdsgroep van 13-19 jaar waren er 44 zwangerschappen. (Gegevens van het gemeentelijke gezondheidsdepartement van Sabinópolis). Van de meisjes in onze projecten werd niet één meisje zwanger.