Ga naar de inhoud

Een “beker koud water” voor Ivanilde

  • door

Gedurende de trainingsweek was Ivanilde (31 jaar) aangetrokken om de gebouwen schoon te houden. Het viel mij (Trijnie) op, dat ze me met een vriendelijke glimlach, heel open, tegemoet kwam. De meeste vrouwen die komen werken zijn wat terughoudend Ivanilde vertelde: “Weet u wel dat ik groot geworden ben met de melk van de zending? We waren vreselijk arm: mijn moeder moest in haar eentje zeven kinderen grootbrengen. We hebben heel wat jaren melk gehad van de zending. Toen mijn moeder 30 jaar was, stierf ze aan de ziekte van Chagas (de pseudo-slaapziekte, die een plotselinge hartstilstand kan veroorzaken). Ik was toen 13 jaar, de oudste van de zeven kinderen.
Toen heeft de zending ons geholpen: we kregen melk, kleding en voedselpakketten. Ook hebben we jarenlang een geit gehad. Ik heb veel aan de zending te danken – toen we klein waren en nu nog: Mijn zusje heeft vast werk als groepsleidster in een buurthuis en ik heb regelmatig werk hier. Daar ben ik heel blij om, want in het dorp is praktisch geen werk te krijgen”. Op mijn vraag of ze nu ook christen geworden was, antwoordde ze: “Nee, ik ben geen christen, mijn zusje wel, en een paar tantes ook”. Ik heb haar duidelijk gemaakt, dat de voedingsmiddelen waar zij mee groot geworden is, waren gekocht van de giften die gelovige mensen ver weg ons toezonden, zodat zij en andere arme mensen zouden weten dat God hen liefheeft en zich om hen bekommert. Zo lief dat Hij zelfs zijn Zoon voor hen gaf.

Bid u mee voor de bekering van Ivanilde?!