Ga naar de inhoud

Denise Silva Maranhao, maatschappelijk werkster van de EZB vertelt

  • door

“Ik ben in Rio de Janeiro opgegroeid. Mijn ouders waren evangelische christenen, en in mijn kindertijd heb ik de Heer Jezus leren kennen. Met de jeugdgroep en de leiders uit mijn gemeente deed ik mee aan een evangelisatiewerk in een favela (armenwijk). Ik zag al gauw dat naast het brengen van het Evangelie ook daadwerkelijke hulp nodig was voor deze arme en kansloze mensen, en besloot maatschappelijk werk te gaan studeren. Mijn verlangen was om te leren hoe ik de mensen uit armste lagen van de bevolking het beste kon helpen. Gedurende mijn studietijd werd ik lid van de Evangelische Studentenbeweging, die heel actief was in het evangeliseren onder de studenten, en het motiveren van studenten om zich beschikbaar te stellen voor de zending. Ik besloot om Hem te dienen onder arme bevolkingsgroepen in het binnenland, waar bijna geen enkele professional wil werken. Door middel van de studentenbeweging leerde ik de BEM ESTAR DO MENOR in Sabinópolis kennen. Daar wilde ik graag werken! Toen ik werd gevraagd om medewerkster te worden stemde ik van harte toe. Voor mijn ouders was mijn beslissing een schok: Rio de Janeiro ligt ca. 1000 km van Sabinópolis. Maar langzamerhand wenden ze aan het idee en aanvaardden ze mijn roeping. Er zijn nu 22 jaar verstreken sinds ik me in Sabinópolis vestigde. Ik heb de supervisie en doe de uitvoering van de diaconale projecten van de BEM. We geven bijeenkomsten en trainingen, ontwikkelen projecten voor gezinnen, kinderen en tieners, leggen contacten met de lokale autoriteiten en regelen alle dagelijkse zaken.

God gaf me een man, Hermogenes en twee dochters: Ana en Júlia. We zijn lid van de plaatselijke IEMP-gemeente en we dienen de gemeente met bijbelstudies, een echtparengroep, prediking en het oudstenschap. Ik ervaar het als een enorm voorrecht om getuige te zijn van de bekering en de positieve veranderingen in de levens van kinderen, tieners, gezinnen en gemeenschappen, door het evangelie. Veel mensen hebben een nieuw leven gekregen. Ik ben blij dat ik de Heer mag dienen met mijn gezin en in mijn beroep, en dat ik heb mogen meewerken dat onze streek positief is veranderd door het evangelie.”